Als Insiders delen we graag onze insights

Jheronimus Bosch

De online campagne achter de succesvolle Jheronimus Bosch-tentoonstelling

Een jaar lang heeft Insider Jaimy Carpaij Het Noordbrabants Museum als online consultant begeleid tijdens de grote overzichtstentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’. In het artikel "Museum marketing: de magische mix voor Jheronimus Bosch" legt zij op Franklwatching uit hoe de online strategie werd bepaald en uitgevoerd.

Museum marketing
DenBosch Citymarketing (c)KarinJonkers074 - bewerkt

's-Hertogenbosch maakt werk van haar merk

Meer conversie genereren met jouw evenement, restaurant, hotel, winkel of culturele hotspot? De Bossche ondernemer kan dit tegenwoordig via het vernieuwde platform vvvdenbosch.nl. De bezoekerswebsite is geheel vernieuwd en volledig gericht op het ontdekken, beleven en ervaren van de stad ‘s-Hertogenbosch.

Lees het hele artikel
header image-1024x335

Dsgnday 2015

Afgelopen vrijdag bezocht UX/Visual Designer Corné van Dooren, samen met collega’s Stijn en Ruud, de dsgnday in Amsterdam. In deze blogpost geeft hij een overzicht van de sprekers en wat hij als de belangrijkste of interessante punten heeft genoteerd.

Lees het hele artikel
adaptive design-1024x335

Van statisch naar dynamisch

Je hebt er vast wel eens wat van gehoord: adaptive design. Een strategie waarbij de interactiemogelijkheden, functionaliteit, layout, structuur en typografie zichzelf aanpassen aan de context waarin het gebruikt wordt. Het doel hiervan is om de gebruikerservaring en de conversie te verbeteren.

Lees het hele artikel
creatives-desk

Blogartikel: De bewerkersovereenkomst, een vergeten verplichting!

Een blog van Derk Marijnen over de vaak vergeten bewerkersovereenkomst. Tegenwoordig vraag je overal om gegevens van een klant. Bijvoorbeeld inschrijven voor de nieuwsbrief, aanmelden voor een evenement en donateurs van een goed doel. Hoe ga je als organisatie met deze persoonlijke gegevens om?

Lees het hele artikel
data 01

Blogartikel: Open data - de stand van zaken

Onder open data verstaan we vrij te gebruiken data van (semi-) overheden en het bedrijfsleven. Deze data moet tenminste vindbaar of opvraagbaar zijn en moet vrij te gebruiken, hergebruiken en te distribueren zijn. Tim Berners-Lee, een van de godfathers van het internet, bedacht een vijfsterrenprincipe om de mate van openheid van data te duiden. 

Lees het hele artikel
Luisteren-naar-bezoekers

Blogartikel: 3 tips waarmee Google Analytics helpt om naar je bezoekers te luisteren

Wat gebeurt er nu op je website? Welke informatie wordt het meest bekeken? Wat zijn de toptaken van mijn website? Om dit te weten te komen en je website gebruiksvriendelijker te maken, kun je gebruikmaken van de toptakenmethodiek: Wat komen klanten nu echt doen op je site?

Lees het hele artikel
StFC Carousel FC Web

Blogartikel: Swim 2 Fight cancer

Op zondag 14 september is het zover: de eerste editie van Swim to Fight cancer! In deze 'city swim' wordt er een zwemparcours van 2 kilometer lang uitgezet in 's-Hertogenbosch. De Swim is bedoeld om geld op te halen voor kankeronderzoek en wordt georganiseerd door één van onze klanten: Fight cancer. En Insiders doet mee!

Lees het hele artikel
googleuniversal

Blogartikel: Google Analytics wordt Universal Analytics

Google Analytics – de gratis dienst van Google om statistieken van een website te  verzamelen en gedetailleerd weer te geven – zal in haar huidige vorm ophouden te bestaan. Hiervoor in de plaats komt Universal Analytics.

Lees het hele artikel
seo-tips

Blogartikel: top 10 SEO-tips

Om goed gevonden te worden en zichtbaar te blijven in de zoekmachines, is het belangrijk een website goed in te richten en daarna ook goed te onderhouden. Met het toepassen van deze top 10 SEO-tips creëer je een stevige en gezonde basis voor je website.

Lees het hele artikel
linkbuilding

Blogartikel: De do's en dont's van linkmarketing

De termen linkmarketing en linkbuilding, worden nogal eens door elkaar gebruikt om het vergroten van je linknetwerk te definiëren, maar eigenlijk is linkmarketing  de verzamelnaam voor haar drie verschillende disciplines; linkbuilding, linkbuying en linkbaiting.

Lees het hele artikel
IPV6

Blogartikel: IPV6 - De onzichtbare toekomst van het internet

Vandaag is een belangrijke dag voor de toekomst van het internet, en als alles naar plan verloopt zult u daar helemaal niets van merken. Het internet verkeert in een crisis van schaarste. Het is namelijk bijna ‘vol’.

Lees het hele artikel