Scroll naar de top van de pagina

De Honeyguide Community

Plekken weg van de massa delen samen met de Honeyguide-community. 

Honeyguide wil van de wereld een mooiere en betere plek maken. Hoe we dat doen? Door plekjes weg van de massa onder de aandacht te brengen en slow travel in Nederland én net over de grens te stimuleren. Dit doen wij niet alleen, maar samen met een groep Honeyguide ambassadeurs.

De Honeyguide ambassadeurs zijn ontzettend belangrijk voor ons platform. Door de samenwerking met deze getalenteerde content creators (fotografen, influencers, bloggers etc.) is het mogelijk bijzondere slow travel plekken onder de aandacht te brengen. Natuurlijk is het hierbij belangrijk dat elke ambassadeur dezelfde missie draagt. Daarom organiseerden we in juni 2023 een Communitydag om samen te brainstormen en te verbinden. De toekomst van Honeyguide (en van slow travel) creëren we tenslotte samen als beweging.

Dit teambuilding-evenement vond plaats bij Vrijhaven Zwier. Een echte slow travel locatie aan de Vinkeveense Plassen. De adembenemende omgeving op deze plek zorgt ervoor dat je bijna het gevoel hebt alsof je in het buitenland bent. Het perfecte toevluchtsoord voor iedereen die toe is aan ontspanning, inspiratie en nieuwe energie.

De Communitydag was slechts het startpunt van mooie samenwerkingen met de Honeyguide ambassadeurs. In de loop van het jaar zijn er diverse opdrachten ontstaan waarbij we de community hebben ingezet. Zo hebben we Instameets georganiseerd in samenwerking met verschillende bestemmingen. Een Instameet is een samenwerking met een destinatiemarketingorganisatie (DMO), waarbij een bepaalde stad of natuurgebied in de schijnwerpers wordt gezet. De DMO stelt van tevoren een bijzonder programma op met micro-avonturen en een groep content creators gaat op pad om hiervan mooie content te creëren. De rol van Honeyguide hierbij is het assisteren bij de organisatie en het fungeren als host van de Instameet.

Het resultaat

Na de Communitydag hebben er meerdere Instameets plaatsgevonden. We zijn op pad geweest voor VisitAmstelveen, Marketing Drenthe en Nationaal Park Hoge Kempen. Uit deze Instameets zijn databanken vol mooie beelden ontstaan, inspirerende blogs en social media-uitingen.

Naast Instameets hebben we ook samengewerkt met slow travel-bestemmingen. Zo heeft ambassadeur Yalou accommodatie Bij Tante Hanneke vastgelegd in beeld, gingen ambassadeurs Liset en Marion wild spotten in samenwerking met Ede Marketing en maakten ambassadeurs Christy en Simone visuele en tekstuele content voor Bed & Beautyhuis Hall. Ook vanuit de redactie zijn we op pad gegaan voor onder andere StayOkay Dordrecht en Bureau Toerisme Laag Holland.

Kortom, veel inspirerende samenwerkingen met een mooie mix aan kleine ondernemers, toeristische bureaus en ambassadeurs, met als hoofddoel: slow travel onder de aandacht brengen.

Veel inspirerende samenwerkingen met een mooie mix van kleine ondernemers, toeristische bureaus en ambassadeurs, met als hoofddoel: slow travel onder de aandacht brengen.

Hoe meet Honeyguide positieve impact?

In 2015 ondertekende alle lidstaten van de Verenigde Naties (VN) de 17 Sustainable Development Goals, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Deze moeten ervoor zorgen dat de wereld een mooiere, eerlijkere en betere plek wordt voor mens, dier en natuur.

Een initiatief wat Honeyguide van harte steunt. Daarom hebben we op basis van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen 11 Positieve Impact Criteria uitgewerkt, toegespitst op de toeristische branche. We checken bij al onze verborgen parels en belevenissen of ze voldoen aan één of meer van onze criteria. Zo waarborgen we positieve impact.

Op deze manier creëren we een overzichtelijke inspiratieplatform waarin je de mooiste plekjes en activiteiten vindt. Voor jezelf, maar ook voor de rest van de wereld. Zo maken we samen de wereld een stukje mooier.