Scroll naar de top van de pagina

RegioRadar Eindhoven

Dé etalage met het beste, meest actuele cultuur en vrijetijdsaanbod dat de regio te bieden heeft.

Er is altijd iets te doen. Op elk moment van de dag, passend bij iedere leefstijl en dichterbij dan je denkt. Met deze overtuiging voor ogen ontwikkelde Insiders voor Uit in Eindhoven, Eindhoven247 en Eindhoven 365 RegioRadar Eindhoven. Dé etalage met het beste, actuele cultuur en vrijetijdsaanbod dat de regio te bieden heeft, verzameld op basis van samenwerking met cultuurpartners en 21 gemeenten.

Via Uit in Eindhoven Regio trokken 21 gemeenten, cultuurpartners en Insiders samen op om dit alles te bundelen op één portal. Een zo compleet mogelijke website die de hele regio beslaat. Immers, een bezoeker denkt ook niet in gemeentegrenzen. De deelnemende beleidsmedewerkers en wethouders brachten dit initiatief van een plan tot een opdracht met continuïteit. Voor een periode van minimaal drie jaar zullen alle deelnemers zich inzetten voor RegioRadar vanuit een drive om samen te werken.

Een jaarkalender met visie

Als een radar scant RegioRadar wat er in de omgeving te doen is om je vervolgens de highlights te tonen. Maar hoe wordt dit aanbod verzameld en geselecteerd? De gemeentes en Destinatie Marketing Organisaties (DMO's) plaatsen evenementen, locaties, activiteiten en routes in de eigen database. Vanuit de eigen database loopt een datastroom naar het Open Data Platform van RegioRadar Eindhoven. De centrale redactie van RegioRadar Eindhoven ziet vervolgens toe op de kwaliteit van de content en voert regie op het doorplaatsen ervan. Hierdoor is het platform een jaarkalender met visie, alle content die getoond wordt speelt in op het huidige seizoen en spreekt aan. Daarnaast hebben redactieleden de mogelijkheid om bepaalde agenda-items extra uit te lichten. Betreft het bijvoorbeeld een grootschalig, bijzonder en heel actueel evenement? Dan krijgt dit een prominente plek op de website.

Wij zijn niet 100% volledig. RegioRader is de etalage van de winkel van de Regio Eindhoven: We brengen het beste en meest actuele aanbod bij elkaar.

Jij zoekt, wij hebben het!

De werking en het uiterlijk van RegioRadar Eindhoven valt op tussen andere destinatie marketing websites. Er is bewust gekozen voor een neutrale stijl, waarbij de activiteiten letterlijk in de spotlight staan. Het is een eindeloze stroom van inspiratie, waar je als bezoeker doorheen blijft scrollen. Dat stimuleert de website ook, want misschien is er 1 scroll verder NOG een fantastische activiteit. Bij elke scroll laden er nieuwe exposities, fietstochten en proeverijen om te ontdekken.

Samenwerken in optima forma

21

gemeentes

bundelen het culturele aanbod in de regio Eindhoven

12

realtime koppelingen

culturele partners leveren dagelijks hun culturele aanbod aan

>40%

Click Through Rate

De RegioRadar Eindhoven levert hot-leads af aan de cultuurpartners

+12

duizend activiteiten

zijn dagelijks te bewonderen voor alle bezoekers

Het is een droom om ooit een RegioRadar Nederland te hebben, die alle regionale RegioRadars met elkaar verbindt.

Peter Kentie (Eindhoven 365)