Scroll naar de top van de pagina

Voor mij is reizen een van de mooiste dingen die er is. Het is letterlijk je wereld vergroten. Andere perspectieven ervaren en je continue verwonderen. Voor mij is reizen een de momenten waarin ik zonder moeite op kan gaan in het nu. ’s Ochtends vroeg vanuit je camperbusje de zee inrennen, een compleet nieuwe wereld ontdekken onderwater en kennis maken met mensen die het leven anders zien dan ik.

Iets minder ver van huis ben ik vaak overal in Nederland te vinden. Avontuur betekent namelijk niet altijd de hoogste berg beklimmen, maar juist bijzondere plekjes ontdekken op onverwachte plekken in eigen land. Denk aan een expeditie naar het onbewoonde eilandje Rottermerplaat. Wadloopschoenen aan, windkracht 5, over modder en alles is nat, maar ik ga er goed op. Voor mijn werk bij Honeyguide heb ik het geluk dat ik het zelf mag ervaren. Van slapen in boshuisjes en unieke B&B’s vaak in goed gezelschap mijn favoriete soort mens: de creatieveling.

Amanda de Nijs

Het liefst ben ik in mijn vrije tijd het liefst in het bos of aan de kust. Ik ben graag met mijn camera op pad om mooie mensen en momenten vast te leggen en kan enorm genieten van goed eten en wijn. Net zo lief lees ik een boek (en dan het liefst in een knus huisje), of neus ik uren lang in oude bibliotheken. Dat zijn de pareltjes waar ik naar zoek. 

Heb je een vraag aan Amanda? 

Bel: +31 73 684 15 90

 

Ik heb nooit geweten wat ik wilde worden, totdat ik erachter kwam dat ik een verhalenverteller ben

Mijn meest dierbare reisherinneringen hebben toch vaak met interactie te maken. Denk aan snorkelen en dan voor het eerst een zeeschildpad in het wild tegenkomen of samen met mijn partner over wilde rivieren kajakken. Alles met water is bij mij al snel goed en het liefst zoveel mogelijk erin. In een ander leven was ik marine bioloog geworden. In dit leven geniet ik er vooral van.

Mijn mooiste ervaring in eigen land is het vrijlaten van een zeehondje vanuit zeehondenopvang Aseal in Ouddorp op Goeree-Overflakkee. Je leest er meer over in dit blogbericht.

Reizen is een passie en daarom vind ik werken in deze sector zo leuk. Je bent dagelijks bezig met dat wat je energie geeft en leert zoveel over wat er allemaal aan unieke initiatieven zijn in Nederland. Ik heb nooit geweten wat ik wilde worden, totdat ik erachter kwam dat ik een verhalenverteller ben. Vroeger las mijn moeder me iedere avond voor, ik ben altijd een boekenworm geweest en later ontdekte ik mijn passie voor schrijven. Iets met het creëren van nieuwe werelden of jezelf erin verliezen. Dat maakt het ontwikkelen van concepten ook zo verdomd fascinerend.

Met passie werk ik aan verschillende projecten!

Geheim over de Grens
Gek op dit project omdat we voor een grensregio een heel traject van A tot Z hebben doorlopen. Van contentstrategie incl. het uitdenken en creëren van verhaallijnen, tot copywriting voor een nieuwe website, conceptontwikkeling en creatie van content formats. Als kers op de taart realiseerden we onze hero campagne waarin we influencers een ‘geheim weekendje weg’ lieten ervaren. Samenwerken met het team van GODG was top, hele creatieve mensen die niet bang zijn om te experimenteren en uit te proberen. Geweldige content uit gekomen en mooi bereik, daar ben ik trots op. 

Influencer trip Dordrecht
Als ik zelf op pad ben om content te creëren en een nieuwe stad te ontdekken ben ik het gelukkigst. We werden vanuit Honeyguide uitgenodigd door Dordrecht Marketing om de mooiste impactvolle plekken in en rondom Dordrecht te ontdekken. Tijdens de trip hoorde we zoveel bijzondere verhalen; een echte ontdekkingstocht. Je proeft, ziet, hoort en voelt de stad. En als je dan ondertussen ook nog content mag maken om die verhalen vast te leggen, dan maak je van je hobby toch je werk.

Instameet Zwitserland
De eerste keer dat we met Honeyguide de grens over gingen was toen we voor Zwitserland Toerisme een Instameet organiseerden in samenwerking met Columbus Travel. Zes influencers, drie regio’s een week lang op pad. De Instameet focuste op duurzaam reizen en hoe leuk en bijzonder dat is om in Zwitserland te doen. Van de organisatie vooraf, begeleiding ter plekke tot het zien van alle content achteraf. Het was prachtig!

    Mijn top 3 travel tips