Scroll naar de top van de pagina

Kasteel Maurick in Vught is mijn favoriete plek om vele redenen. Het is een plek doordrenkt met geschiedenis en prachtige verhalen, die teruggaan tot ver voor mijn tijd. Als kind was ik gefascineerd door de verhalen die mijn vader me vertelde over het Reigersbos en de belegering van Den Bosch. Het kasteel en zijn omgeving waren voor mij een betoverend rijk van avontuur en verbeelding.

Als scholier werkte ik in het kasteel als bijbaantje. Het is me altijd bijgebleven hoe het voelde om te werken op een plek die zo'n belangrijke rol speelde in de lokale geschiedenis. Het was tijdens deze periode dat ik in de Orangerie mijn 18e verjaardag vierde met twee dierbare vriendinnen. Het kasteel gaf deze mijlpaal een extra magische dimensie.

Generaties lang hebben adellijke families het kasteel hun thuis genoemd. Elke steen ademt hun verhalen van moed en passie. Het kasteel heeft veel belegeringen en tumultueuze tijden gekend, maar het heeft altijd zijn majestueuze uitstraling behouden.

Servia van de Laak

Nu, als volwassene, kom ik graag met mijn man naar Kasteel Maurick om te genieten van de heerlijke gerechten die worden bereid door de jonge chef-kok. Het voelt als een privilege om te dineren in een omgeving die zoveel geschiedenis en charme uitstraalt.

Kasteel Maurick heeft mijn hart gestolen. Het is meer dan zomaar een historische plek; het is een plek waar mijn eigen geschiedenis is verweven met die van het kasteel. Het is een plek vol betovering, waar ik me altijd thuis voel. Elke keer dat ik de ophaalbrug over loop, voel ik me verbonden met het verleden en geïnspireerd voor de toekomst. Het zal altijd mijn favoriete plek zijn om te bezoeken, om herinneringen te koesteren en om te genieten van de prachtige verhalen die het te bieden heeft.

Een plek doordrenkt met geschiedenis en prachtige verhalen, die teruggaan tot ver voor mijn tijd

Mijn rol bij Insiders

Dat ik samen met ons team van 30 Insiders nu gevraagd wordt om de mooie verhalen van de meest uiteenlopende bestemmingen te vertellen, voelt als super bijzonder. Wat een leuk werk. Het maakt iedere dag weer een klein beetje extra bijzonder. Met aandacht om je heen kijken: wat was, is of nog kan komen. Niets is onmogelijk. Daar geloof ik.

Mijn top 3 travel tips