Grenzeloze mogelijkheden in de natuur

Natuurgrenspark De Groote Heide stond voor de flinke uitdaging om een groot, veelzijdig en divers gebied herkenbaar en eenduidig te presenteren op een nieuwe webplatform. Bovendien speelde mee dat De Groote Heide te maken heeft met een samenwerkingsverband van twee Belgische gemeenten en vier Nederlandse gemeenten, wat inhield dat er met diverse wensen en behoeften rekening gehouden moest worden. En - als extra wensen - was het niet alleen de website die vernieuwd moest worden; het nieuwe platform moest dé centrale plek worden in de online zichtbaarheid voor de doelgroepen. Met een optimale vindbaarheid en gebruikerservaring. Kortom, een behoorlijke uitdaging!

In de voorbereiding kwam De Groote Heide al snel uit bij Insiders vanwege de uitstekende oplossingen die geboden worden voor dergelijke complexe vraagstukken. Tevens was het een flinke toegevoegde waarde dat Insiders samen met de citymarketingorganisatie van Eindhoven bezig was met het bouwen van een regioplatform waar (uiteindelijk) alle bezoekersinformatie van de regio te vinden is op diverse plekken die slim verweven zijn met elkaar. Zo wordt er dus geen losstaand platform voor De Groote Heide gebouwd, maar werkte ze al direct mee in regioverband aan het regioplatform. De Groote Heide gelooft in een 'open systeem' waarin de diverse partijen elkaar niet bijten, maar juist versterken. De bezoekers van de regio hebben ook geen boodschap aan formele grenzen, zij willen de fijnste ervaring hebben.  

Er was nog een belangrijke factor die meespeelde... tijd! Er was slechts een korte tijd om het platform te bouwen. Extra druk dus. Geen probleem voor Insiders! Het nieuwe webplatform is binnen de gestelde planning naar tevredenheid opgeleverd. De intensieve samenwerking en optimale afstemming tussen Insiders en De Groote Heide zorgden voor een tijdige en kwalitatief goede oplevering. Beide partijen kijken met veel plezier terug op het traject. Ging er dan niets fout in de aanloop naar het nieuwe traject? Zeker wel, maar dat werd steeds adequaat opgelost en er werd open en transparant over gecommuniceerd.

Bekijk de website van De Groote Heide