Tip 26: Utrecht verbindt

Langzaamaan krijgen we steeds meer van onze vrijheden terug. Toch zal het nog een hele tijd duren voordat de draad weer als vanouds opgepakt kan worden. Voorlopig is de anderhalve-meter samenleving het nieuwe normaal, maar zelfs op gepaste afstand ontstaan er verbindingen. Utrecht Marketing zag liefdevolle initiatieven ontstaan in en buiten de stad en besloot deze te bundelen op het platform ‘Utrecht Verbindt’.

Deze tweewekelijkse tips zijn bedoeld om destinatiemarketeers te voorzien van informatie en praktische tips, maar zeker ook om ‘best practices’ te delen. Utrecht Verbindt is één van die bijzondere voorbeelden. De quote bovenaan de pagina geeft gelijk de insteek van de website weer: ‘Ja, dan springt mijn hartsie open ik ben trots wat dag ie wat!’.

De acties die genoemd worden op Utrecht Verbindt, daar kan de echte Utrechtenaar trots op zijn. Ook kan het voor andere destinaties een welkome inspiratiebron zijn. Utrecht Marketing heeft een aantal filmmakers op pad gestuurd om de hartverwarmende initiatieven in de stad vast te leggen. In 2 minuten tijd zie je onder andere sfeerbeelden van Utrecht en gesprekken met vrijwilligers en ondernemers over hun acties. Daarnaast krijg je een inkijkje bij de bewoners van de stad. Hoe volgen zij momenteel onderwijs of hoe besteden zij hun vrije tijd? Het filmpje is een mooie manier om het platform voor te stellen aan bezoekers.

Bekijk de videoboodschap van Utrecht Marketing 

Initiatieven platform

Wat vind je verder zoal terug op het platform?

  • Shout-outs naar lokale ondernemers
    Veel ondernemers waren genoodzaakt zichzelf opnieuw uit te vinden de afgelopen weken. Van tijdelijke horeca- en retail diensten tot geheel nieuwe concepten; ze hebben stuk voor stuk een plekje op dit platform. Wist je bijvoorbeeld dat Utrecht sinds kort een mondkapjes winkel kent? 
  • Thuisblijftips
    De UITagenda, normaal favoriet bij bezoekers, is nu getransformeerd tot Thuisagenda. Je vindt er tips om vanaf huis verbonden te blijven met alles wat de stad en regio te bieden hebben. Het platform benoemt ook activiteiten op het gebied van cultuur, sport en onderwijs. Zo kun je er een Tas voor Thuis bestellen, een tas boordevol opdrachten die bijdragen aan de sportieve en creatieve ontwikkeling van kinderen. Of laat je inspireren door luistersuggesties zoals de podcast Waar We Zijn over kunst gemaakt in quarantaine.  
  • Een helpende hand
    Wil je een helpende hand bieden of heb je juist behoefte aan hulp, op Utrecht Verbindt lees je waar je terecht kan. Zo zijn er telefonische spreekuren voor mensen met negatieve gedachten, kun je laptops doneren voor thuisonderwijs of kun je een kaartje sturen naar een oudere in sociale isolatie. 

Wat leer je van Utrecht Verbindt? Het is voor iedere stad of streek de moeite waard om sociale en maatschappelijke initiatieven uit de omgeving te verzamelen op één portaal. In tijden van corona is hier extra aandacht voor, maar deze acties komen voort uit een vrijwilligersnetwerk dat waarschijnlijk altijd al actief was. Laat dus eens blijken hoe trots deze mensen en hun ideeën je maken door hen te benoemen in een blog, een special rubriek op de website of zelfs een eigen platform. 

Meer...