Online “Corona gastheerschap” trainingen voor cityhost

Hoe ga je als cityhost om met alle Corona maatregelen? Train je medewerkers met E-learning op het gebied van alle regels en maatregelen. Zorg dat het visitekaartje van jouw bestemming goed voorbereid “op pad” gaat.

Er komt veel op je af als je als Cityhost de straat op gaat. Je bent hét gezicht en aanspreekpunt voor het gebied. Je moet dus goed voorbereid zijn op alle vragen die je tegen kunt gaan komen. Wat is de actuele regelgeving? Hoe zien de toekomstige versoepelingen eruit? Welke tips en adviezen kun je de gasten meegeven? Door middel van een eenvoudige E-learning-module kun je je hosts trainen en voorzien van alle informatie die zij nodig hebben.

Zó kun je de Vraag/Antwoord module inzetten

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar denk bijvoorbeeld eens aan de volgende mogelijkheden:

  1. Train je gastheren/gastvrouwen (e-learning)
    Jouw gidsen en gastvrouwen zijn het visitekaartje van de stad. Maar weten ze eigenlijk wel alles wat ze zouden moeten weten? Laat ze op een speelse manier kennismaken met alle informatie die ze paraat zouden moeten hebben. Misschien kun je ze zelfs wel een diploma geven als beloning.
  2. Test de kennis van je gasten (quiz)
    Wat weten je (potentiële) gasten eigenlijk van jouw destinatie? Stel ze een aantal vragen om hier achter te komen! Beloon ze met een goodie of complimentje als ze al veel over jouw bestemming weten. Maak ook gebruik van de kans om je gasten juist iets nieuws te leren…iets wat ze misschien nog niet wisten.

De basis: maak een les 

Hoe heet je les en waar gaat het over. Je maakt in het cms een nieuw type pagina aan: questionnaire. Op dat moment worden alle onderliggende pagina’s in de paginaboom onderdeel van de quiz of les. Alle vragen die op die pagina’s staan, horen dus bij deze quiz/les.

Stel een score bereik in voor de verschillende uitkomsten

Een les zou geen les zijn als er ook geen uitslag zou zijn. Je kunt zelf bepalen hoe de uitkomsten eruit zien. Iedere vraag levert een bepaald aantal punten op (afhankelijk van het aantal punten wat bij de antwoorden ingesteld is).

Per installatie kijken we gezamenlijk welke “uitkomsten” er zijn. Dit kan eenvoudig geslaagd en niet geslaagd zijn. Maar er zijn ook exotische varianten mogelijk als bronszilvergoud, enz.

De uitkomsten bepaal je door een score bereik in te stellen Je stelt het minimum en maximum aantal punten in waar je de uitkomst aan wilt verbinden.

Voeg vragen en antwoorden toe aan je les of quiz

Je kunt zelf onbeperkt vragen en antwoorden toevoegen. Op dit moment hebben we het vraagtype “Multiple Choice” beschikbaar. Je kunt zelf aangeven welk antwoord goed is en hoeveel punten per antwoord je kunt verdienen. Per antwoord kun je eventueel een tekstuele toelichting geven die op de resultatenpagina getoond kan worden.

Bekijk resultaten en statistieken van alle lessen

Zodra een bezoeker de vragenlijst heeft afgerond, krijgt hij/zij direct de behaalde resultaten te zien.

Ook als beheerder van de website krijg je uitgebreide inzichten over wie wel/niet geslaagd is en hoe de vragenlijsten zijn ingevuld. Al deze resultaten zijn te exporteren als Excel-bestand.

Als gebruiker van de website kun je ook nog zien welke lessen je allemaal gemaakt hebt, wat je scores zijn en welke lessen je nog meer kunt maken. Dit overzicht is te bekijken, als je een account hebt op de website, in je eigen persoonlijke dashboard.