Scroll naar de top van de pagina

Alea Sophie Ruiter

Hi, ich bin Alea Sophie! Mijn wieg staat in Kleef (of Kleve in het Duits), een leuk stadje in Duitsland vlak over de grens bij Nijmegen. Ik ben opgegroeid in een regio waar de grenzen tussen Duitsland en Nederland zo vloeiend zijn als de Rijn die ons verbindt. Geen wonder dus dat ik inmiddels de taal heb geleerd die toch heel erg klinkt zoals het plat dat mijn opa spreekt. Of dat ik in Nijmegen en Tilburg heb gestudeerd. En ben getrouwd met de allerliefste Nederlander die ik op de universiteit tegenkwam. 

 

Heb je een vraag aan Alea Sophie? 

Bel: +31 73 684 15 90
 

 

Over mijn rol als online strategie en marketing Duitse markt

Als geboren Duitse ken ik de Duitse markt op mijn duimpje. Met mijn vlotte pen enthousiasmeer ik de Duitse gast in de juiste toon over de prachtige parels die Nederland rijk is. Ik ben gespecialiseerd in branding en (online) marketing met focus op zoekmachineoptimalisatie (SEO) en content creatie.

Insiders macht Reiseziele außergewöhnlich.

Ik werk al sinds 2018 bij Insiders. Met mijn master in Business Communication & Digital Media op zak stond ik op het punt om op wereldreis te vertrekken. Wat ik nog nodig had, was een baan die ik in mijn (veel te grote) backpack kom meenemen. Op de vlucht van Vietnam naar Malaysia, in het hotel op Bali, in de woonkamer van verre familie van mijn vriend in Australië en Canada, in de Chileense Atacamawoestijn, tijdens de treinreis van San Francisco naar Chicago – op de mooiste plekken ter wereld heb ik mogen werken aan vertaalklusjes voor Insiders.

Hier komen al mijn passies samen

Terug van de wereldreis begroette Servia mij op mijn eerste dag op kantoor met de woorden: “Alea Sophie, tijdens je reis hebben we hier aan een project gewerkt wat precies bij je past. Wil je meehelpen aan ons reisplatform voor duurzaam reizen?” Hoe kon ik nee zeggen tegen deze kans? Want een ding heb ik tijdens de wereldreis geleerd: Ons planeet is net zo mooi als die kwetsbaar is. Én: Om elke hoek schuilt een nieuw avontuur – en daarvoor hoef je niet ver te reizen. Daarom vind ik het zo leuk om mijn talenknobbel, mijn passie voor schrijven en mijn kennis op het gebied van duurzaamheid, reizen en de Duitse markt in te kunnen zetten voor de leukste Insiders & Honeyguide projecten – en dat vanuit het “Duitse Insiders kantoor” oftewel mijn woonkamer in Hamburg.

Mijn top 3 travel tips