Tip 20: De digitale buurtbingo

Ben jij al aan het puzzelen geslagen? Of ben je gestart met breien of haken? Hobby’s die we eerder vooral geschikt achtten voor onze opa’s en oma’s, blijken nu stiekem heel leuk te zijn. Met één van die tijdbestedingen kun je zelfs de hele buurt vermaken: daag elkaar ook uit voor een bingo!

In een eerdere blog adviseerden wij destinatiemarketing organisaties al om thuisblijftips te delen. Er zijn immers allerlei activiteiten die inwoners van jouw bestemming kunnen ondernemen vanuit de eigen huiskamer. In de tussentijd hebben we overal creatieve initiatieven zien ontstaan die zich niet enkel richten op verbinding met de fysieke omgeving, maar ook op het (her)ontdekken van de sociale omgeving. Juist nu we aan huis gebonden zijn is het van toegevoegde waarde om interactie te hebben met buren en buurtbewoners. De traditionele straatbarbecues en burendagen kunnen dan misschien niet doorgaan, maar een bingo biedt een ouderwets gezellig alternatief.

Aan de slag!

Enthousiasmeer jouw volgers om op de volgende manieren een digitale bingo te organiseren.

  1. Verstuur een virtuele uitnodiging voor de bingo.
    Er zijn verschillende websites, zoals myfreebingocards.com, die je gemakkelijk digitale bingokaarten laten genereren. Deze zijn gekoppeld aan een hyperlink die je met buurtbewoners kunt delen via bijvoorbeeld email, de buurt-whatsappchat of jullie eigen facebookgroep. Laptops en telefoons klaar? Laat de bingo maar beginnen.

  2. Gooi een bingokaart in de brievenbus.
    Een kaart ontvangen is altijd leuk, maar zeker als het een bingokaart is. Wanneer mensen in jouw buurt minder digitaal vaardig zijn, is het verstandig om bingokaarten te printen en deze rond te brengen. Via een videogesprek of een simpele telefoonverbinding kun je vervolgens op de afgesproken tijd nummers omroepen. 

Extra tip laat mensen een voorwerp uit hun eigen huis beschikbaar stellen als prijs. Zo speel je voor persoonlijke en duurzame cadeaus.

Meer...