Tip 21: Cultuursnuiven vanaf de bank

Ook culturele instellingen worden getroffen door de coronacrisis. Gelukkig ontbreekt het die sector niet aan creativiteit! Van online museumtours tot thuiskamerconcerten; ook in een pyjama, opgekruld op je eigen bank, is het mogelijk om cultuur te snuiven. Maar waar vind je deze initiatieven? De ‘Culture on the couch’ app biedt uitkomst. 

De ‘Culture on the couch’ app werd gelanceerd door de Amsterdamse start-up GoHere. Zij richten zich normaliter op het bundelen van betrouwbare reistips. Deze tips worden aangeleverd door organisaties en vervolgens beoordeeld door bezoekers. De applicatie bundelt dus exclusieve reiservaringen en -adviezen. Overzicht was precies hetgeen waar het tot nu toe aan ontbrak in het veranderende Nederlandse landschap van kunst en cultuur. Met ‘Culture on the Couch’ vind je op één platform links naar virtuele tours in musea, naar online concerten, theater en cabaret. Ben jij nieuwsgierig geworden naar het cultuuraanbod in jouw omgeving?

Breng de culturele hotspots (tijdelijk) bij je bezoekers thuis

‘Culture on the couch’ kan simpelweg vermaak bieden op een vrije avond thuis, maar kan ook interessant zijn om mee te nemen in de communicatie als destinatiemarketing organisatie. Bekijk eens welke verrassende culture initiatieven uitgewerkt zijn door ondernemers in jouw destinatie. Je kunt deze nieuwe producten en diensten vervolgens extra aandacht geven in een blogartikel of kunt volgers enthousiasmeren om zelf op ontdekkingstocht te gaan middels de applicatie. Welke vorm je ook kiest, de boodschap blijft overeind: er valt genoeg te beleven, leren en ontdekken vanuit je eigen huiskamer. 

Meer...